May

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Bu yıl ilk kez "Avrupa Mesleki Beceriler Haftası ve Bahar Şenliği" düzenleyen okulunun 19 Mayıs törenleri de şenlik havasında geçti.

May

Mesleğinde 52. yılını çalışan ünlü makyör Corci Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği "Avrupa Mesleki  Becerilere Haftası ve Bahar Şenliği" kapsamında Güzellik Hizmetleri Alanının davetlisi olarak Gölcük'e geldi.

May

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde birincisi düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında İHA Kocaeli Bölge Müdürü Refik Fidan Gazetecilik bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

May

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl bir ilki hayata geçirerek " Avrupa Mesleki Beceriler Haftası"nı  Bahar Şenliği ile birleştirdi. İki gün sürecek etkinliklerin açılış töreni saat 12.00'de ilçe protokolü, vatandaşlar, veliler ve aday öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

May

Emekli olduktan sonra Gölcük, Değirmendere'ye yerleşen ve edebiyat yaşamına burada devam eden şair ve yazar H. İhsan Sönmez, "Avrupa Mesleki Beceriler Haftası ve Bahar Şenliği" etkinlikleri kapsamında Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

May

İçişleri Bakanlığının "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uzman ekipleri tarafından Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde annelere uyuşturucu kullanımının henüz başlanmadan önüne geçme konusunda eğitim verildi.

May

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri pandemi koşullarının normalleşmesi ile birlikte gezi etkinliklerine yeniden başladı. İstanbul'un tarihî yerlerini gezme fırsatı bulan öğrenciler güzel havanın da tadını çıkardı.

May

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde diyabet programı kapsamında öğrencilere yönelik diyabet ile ilgili eğitim ve bilinçlendirme sunumu yapıldı.

May

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri ile Gölcük Yaşama Sevinci Özel Eğitim Uygulama Okulu arasında ortaklaşa bir etkinlik düzenlendi.

May

Anadolu kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de 3 projeyle bu festivalde yer aldı. "Recycling Art" "Where Are You Sustainable Fashion" ve "FİZİK'im Gelişiyor" adlı projelerle festivale katılan AKV'li öğrenciler Kaymakam Karabulut ve İlçe Milli Müdürü Mert'e projelerin odak noktasını oluşturan geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik kavramları üzerine çalışmalarını anlattılar.

May

Okulumuz İngilizce öğretmeni Burcu şallı Öztürk tarafından yürütülen Recycling Art geridönüşümden sanat isimli proje Ekim ayında başlayıp mayıs sonu itibariyle bitirilecektir. İspanya İtalya Yunanistan Slovakya Türkiye ve Hırvatistandan toplam 10 ortakla yürütülen projemiz ile atıkların geri dönüştürülmesi ve  yeniden kullanılması yoluyla çevre bilincini oluşturmayı amaçladık.Bu amaç doğrultusunda yıl boyunca öğrenciler atık malzemeleri nasıl düzgün bir şekilde dönüştürebileceklerini ve geri dönüştürülmüş malzemeleri çeşitli sanatlar çalışmaları yapmak için nasıl kullancaklarını öğrendiler.Bu tür eylemlerin doğanın ve bir bütün olarak gezegenin korunmasını etkilediğinin farkına vardılar.Bu proje sayesinde öğrencilerimiz eleştirel düşünce ve yaratıcılıklarını geliştirmişlerdir.