T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

RECYLING ART E-TWINING PROJESİ

Okulumuz İngilizce öğretmeni Burcu şallı Öztürk tarafından yürütülen Recycling Art geridönüşümden sanat isimli proje Ekim ayında başlayıp mayıs sonu itibariyle bitirilecektir. İspanya İtalya Yunanistan Slovakya Türkiye ve Hırvatistandan toplam 10 ortakla yürütülen projemiz ile atıkların geri dönüştürülmesi ve  yeniden kullanılması yoluyla çevre bilincini oluşturmayı amaçladık.Bu amaç doğrultusunda yıl boyunca öğrenciler atık malzemeleri nasıl düzgün bir şekilde dönüştürebileceklerini ve geri dönüştürülmüş malzemeleri çeşitli sanatlar çalışmaları yapmak için nasıl kullancaklarını öğrendiler.Bu tür eylemlerin doğanın ve bir bütün olarak gezegenin korunmasını etkilediğinin farkına vardılar.Bu proje sayesinde öğrencilerimiz eleştirel düşünce ve yaratıcılıklarını geliştirmişlerdir.

Etwining platformunda davranış kurallarını öğrendikten sonra dijital dünyada güvenliğin önemini vurguladık. öğrencilerin projeye katılması için veliler onay verdi.

05-05-2022

 

 

 

 

 

 

Bunu okullarımızı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tanımamız takip etti ve ilk etkinliğimiz proje logosu seçimiyle başladı.Öğrenciler Canva.Wordart,Padlet,Avatar maker gibi daha önce kullanmadıkları dijital araçları kullanmayı öğrendiler.Yapılan oylamada İtalya dan ortağımızın hazırladığı logo Proje logosu olarak seçildi.

Öğrencilerimizin yaptığı logolar:

05-05-2022

05-05-202205-05-202205-05-202205-05-2022

 

 

 

 

 İlk proje çalışması etkinliği geri dönüştürülmüş malzemelerden resimli kitap oluşturma etkinliğiydi.Öğrencilerimiz hazırladıkları kitabları emaze ve ourboox kullanarak dijital kitap haline getirmişlerdir.

https://www.ourboox.com/books/plaster-family/

https://www.emaze.com/@AOQTTQFCW/smug-fancy-fish?autoplay

İkinci aktivetemiz yeni yıl kartları oluşturmaktı.Yeni yıl dileklerimizi yazarak dijital tebrik kartları yaparak ortaklarımıza gönderdik.Burada yeni bir web 2.0 aracı olan Movavi ile tanıştık

Disiplinler arası geçiş olarak oyun ve oyuncak yapımı derslerini de işin içine katarak geri dönüşümden müzik aletleri tasarladık ve bu müzlik aletleriyle proje şarkımızı seslendirdik.

 

 

Çevremizde geri dönüştüreceğimiz çok fazla malzeme var bu yüzden çevre koruma konulu bir tiyatro ounu için karton rulolar plastik şişeler ve kapaklar kullanarak kuklalar yaptık.Geri dönüşüm kutularının nasıl kullanılacağı ile ilgili bir oyun yazdık.

Çevre hakkında konuşup Dünya Gününü kutlamamak olmazdı.Okulumuzda atıl durumda bulunan saksı ve yoğurt kaplarını boyayarak yeniden kullanılır duruma getirdik.Daha sonra aldığımız çiçek fidelerini bu saksılara diktik.Ayrıca proje öğrencilerimiz capcut kullanarak dünya günü için sunumlar hazırladılar.

 Karıştır ve eşleştir en zor aktivitemizdi.Geridönüşümden heykel tasarlamamız gerekiyordu.Öğrencilerimiz ve hatta öğretmenlerimiz bu etkinlik için aylar öncesinden pet şişe gibi atık malzemeler toplamaya başlamıştı.Neyseki sonuç güzel oldu ve bir somut bir de soyut olmak üzere iki heykel yapmayı başardık.

 

Tüm faaliyetlerimizi sosyal medyada ve okul web sitesinde yayınladık. https://www.facebook.com/groups/770034790473352

https://recyclingart11.blogspot.com/

Ortak okullarla sık sık sanal toplantılar düzenleyip sonraki adımlar üzerinde anlaşıp tüm uygulama etkinliklerinde birbirimize yardımcı olduk.Yapılan görüşmelerde öğrencilerimiz en sevdikleri aktiviteler ve bu projenın uygulanmasıyla öğrendikleri hakkında yorumlar yaptılar.Malzemelerin geri dönüştürülüp yeniden kullanılmsı yoluyla doğanın korunmasının önemini kavradılar.

05-05-2022

 

 

 

 

 

 

Tüm ortaklarımızla yaptığımız etkinlikleri proje sergimizde görebilir ayrıca projemiz için yazdığımız şarkıyı dinleyebilirsiniz. Ayrıca proje aktivitelerini görsel sanatlarla ilişkilendiren e-kitabımızı okuyabilirsiniz.

Recyclıng art proje ekibi olarak ilçemizde düzenlenen eTwinning festivalinde bizde yerimizi alıp proje sunumumuzu gerçekleştirdik.

05-05-2022

 

 

 

 

 

 

Projeye katılan 11 B sınıfı öğrencilerine özverili çalışmalarından dolayı proje katılım belgeleri okul müdürümüz Hüseyin Gürlagap tarafından verilmiştir.

05-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.05.2022 - Güncelleme: 05.05.2022 12:17 - Görüntülenme: 171
  Beğen | 0  kişi beğendi