KOCAELİ / GÖLCÜK - Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı

18-09-202018-09-202020-01-2018 18-09-202018-09-202018-09-2020

18-09-202018-09-202018-09-202018-09-202018-09-202018-09-2020

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı; Moda sektörünün hızla gelişen ve değişen ihtiyaçlarına yanıt verebilen, yeni ve güncel teknolojileri kullanma bilgi ve yeteneğini kazanmış, tasarım sürecini organize etme yetenek ve yaratıcılığına sahip moda tasarımcıları yetiştirmeye yönelik eğitim veren bir alandır.

Moda tasarım Teknolojileri Alanı; giysi tasarımı konusunda eğitim vermektedir. Amaç, mevcut tasarımları aşarak sürekli değişen yaşam tarzına uygun yeni tasarımlar oluşturulmasına yöneliktir.

Kişisel Özellikler: Bu alanı seçmek isteyen öğrencilerimizin; renk ve şekilleri iyi algılayabilen, dikkatli, işine özenli, yaratıcı, güncel moda çizgilerini takip edebilen ve aynı zamanda kendi tasarımlarını oluşturabilecek bireyler olmaları, iş bölümü ve grup çalışmasına yatkın kişiler olmaları gerekir.

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programında;

1. Modelistlik

2. Deri Giyim

3. Erkek Terziliği

4. Kadın Terziliği

5. Hazır Giyim Model Makineciliği

6. İç Giyim Modelistliği

7. Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarım

dalları yer almaktadır.

Bu doğrultuda Moda Tasarım Teknolojileri alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.

Bu programda öğrenciye; mesleki gelişim, uygulama teknikleri, kalıp hazırlama teknikleri ve giysi teknik çizimleri ve seçtikleri dallar ile ilgili teknik bilgi, beceri ve yetkinliklere yönelik eğitim verilmektedir.

BELGELENDİRME

Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi verilmektedir. Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi

kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass sertifika / diploma ekiyle alınan ve başarılan modüller, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.

İSTİHDAM ALANLARI:Giyim üretim teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda;Konfeksiyon Atölyelerinde, Hazır Giyim İşletmelerinde, Modaevi-butiklerde, Makine teknik servis hizmeti veren işletmelerde, Makine ithalatı yapan firmalarda çalışabildikleri gibi, kendi iş yerlerini de açabilirler.

2018-2019 Eğitim öğretim yılında Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Anadolu Teknik programı olarak eğitime başlamıştır.

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojisi alanı;

İlçemizde bulunan tekstil firması SERAY TEKSTİL ve ilimizde bulunan EYLÜL GELİNLİK ile protokol imzalamıştır.

Moda tasarımcısı NUR SEZGİN kariyer günleri kapsamında okulumza gelerek workshop yapmış ve öğrencilerimize çalışmalarını sunmuştur.

Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 24.10.2022 21:49 - Görüntülenme: 4522