T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı

 

20-01-201820-01-201820-01-201820-01-2018

 


             Dünyada hızla değişen kozmetik ve kişisel hizmet sektörü, pazar ekonomisinde büyük bir paya sahiptir. Değişen yaşam şartlarıyla birlikte insanların kişisel bakımlarına önem göstermeleri sektörde nitelikli elemanlara olan ihtiyacı artırmaktadır.

        Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Programı'nda;

1. Kadın Kuaförlüğü,

2. Erkek Kuaförlüğü

3. Cilt Bakımı ve Makyaj                dalları yer almaktadır.

 

1. KADIN KUAFÖRLÜĞÜ

Tanımı: Kadın Kuaförlüğü mesleğinin gerektirdiği yeterliklerden saç şekillendirme, saç renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında Kadın Kuaförlüğü mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kadın Kuaförlüğü dal eğitiminde; Kadın Saç şekillendirme ve Renklendirme, Kadın Saç Kesim Teknikleri, Temel Makyaj, Depilasyon, El-Ayak Bakımı, Temel Beslenme, Diksiyon ve Mesleki Yabancı Dil ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

2. ERKEK KUAFÖRLÜĞÜ

Tanımı:Erkek Kuaförlüğü mesleğinin gerektirdiği yeterliklerden saç ve sakal şekillendirme, saç ve sakal renklendirme, saç ve sakal kesimi ve saç ve sakal bakımı yapmaya yönelik  eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında Erkek Kuaförlüğü mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Erkek Kuaförlüğü dal eğitiminde; Erkek Saç şekillendirme ve Renklendirme, Erkek Saç Kesim Teknikleri, Sakal-Bıyık Tıraşı, Temel Makyaj, Depilasyon, El-Ayak Bakımı, Temel Beslenme, Diksiyon ve Mesleki Yabancı Dil ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

3. CİLT BAKIMI VE MAKYAJ

Tanımı: Güzellik uzmanının sahip olduğu, yüz ve vücut bakımı ile ilgili temel işlemleri tekniğine uygun yapma ve makyaj elemanının(makyöz-makyör) sahip olduğu, makyaj, özel amaçlı makyaj teknikleri ile ilgili işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında güzellik uzmanlığı ve makyaj elemanı(makyöz-makyör)   mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Cilt Bakımı Ve Makyaj dalında; Cilt Bakım Teknikleri, Temel Makyaj, İleri Makyaj Teknikleri, Vücut Bakımı, Depilasyon, El-Ayak Bakımı, Temel Beslenme, Diksiyon ve Mesleki Yabancı Dil ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

 

1. Bay-bayan kuaför salonlarında,

2. Güzellik salonları ve merkezlerinde,

3. Masaj Salonları ve Merkezlerinde,

4.Termal merkezlerde,

5. SPA &Wellness merkezlerinde,

6. TV kanallarında,

7. Tiyatro salonlarında,

8. Sinema stüdyolarında,

9.Hastanelerin Estetik kısmında estetisyen olarak,

10.Spor Merkezleri ve

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.02.2014 - Güncelleme: 24.10.2022 21:48 - Görüntülenme: 4771
  Beğen | 10  kişi beğendi