Gazetecilik Alanı

20-01-201820-01-201820-01-201820-01-2018

Gazetecilik alanını tercih eden öğrencilerin meraklı, dikkatli, araştırmacı, iyi iletişim kurabilen, görsel hafızası ve sezgileri güçlü, olayları haber olarak algılayabilen, olaylar arasında neden-sonuç ilişkilerini görebilen, iş ahlakına sahip, ülke ve dünya gündemini yakından takip eden, iletişim teknolojilerinden yararlanabilen, dili doğru ve etkili bir şekilde kullanabilen, diksiyonu düzgün ve dış görünüşüne özen gösteren kişiler olmaları gerekir. Yazılı anlatım gücü ve genel kültür düzeyi meslekte başarıyı etkileyen önemli faktörlerdir.

Bu alanda eğitim gören öğrenciler genel olarak farklı türlerde haber yazma, haber fotoğrafı çekme ve seçme, bilgisayarda fotoğraf işleme, sayfa tasarımı, afiş, logo tasarımı yapma gibi konularda eğitim alırlar. Gazetecilik eğitimi alan öğrencilerimiz okul dergisi çıkarmakta, afiş ve logo çalışmaları yapmakta, Radyo ve TV haberi hazırlamakta, okul bülteni hazırlamakta ve ilçe milli eğitim ve il milli eğitim müdürlüklerinin törenlerinde muhabir olarak haber yazımı ve fotoğraf çekimlerinde görev almaktadırlar.

Gazetecilik alanında eğitim alan öğrenciler,
  • Yazılı Basın Muhabirliği,
  • Foto Muhabirliği,
  • TV Muhabirliği,
  • Sayfa Sekreterliği dallarından birini seçerek eğitimlerini bu dalda devam ettirirler.
Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 24.10.2022 21:48 - Görüntülenme: 3620