T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Where Are You in Sustainable Fashion?

"Sürdürülebilir Modanın Neresindesin? (Where Are You in Sustainable Fashion?)" E-twinning Projesi

"Sürdürülebilir Modanın Neresindesin? (Where Are You In Sustainable Fashion?)" projesi okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alanı ve  Kartal Sabih Gökçen an.ve tek.mes.lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı kuruculuğunda, 8 farklı okul ile birlikte, 2021 Aralık ayında, eTwinning platformunda uygulanmaya başlamıştır. Projemiz Nisan ayına kadar devam edecektir. Avrupada projemize ortak olan  okullarımız; Fransa, İtalya ve Bulgaristan'da yer almaktadır. Türkiye'deki okullarımız ise İstanbul, Gölcük, Elazığı  ve Manavgat şehirlerindedir.

 

Sürdürülebilir moda kavramı; üretim sürecinde üreticinin, tüketim sürecinde tüketicinin, doğanın sorumluluğunu üstlendiği döngüsel bir modeldir. Günümüzde doğal kaynakların tükenmesi, çevre kirliliği ve iklim değişikliklerinin etkileri sonucunda; dünyamızı korumak için sahip olduğumuz kaynakların sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması gerekmektedir.

 

Doğanın korunması ve modada sürdürebilirlik kavramı üzerine farkındalık yaratmak, moda tasarım alanı öğrencilerimiz ile Avrupalı öğrencilerimizi online olarak bir araya getirmek, öğrencilerimizin web2.0 araçları kullanmasına imkan sağlamak projedeki öncelikli amaçlarımız arasındadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.03.2022 - Güncelleme: 21.03.2022 10:59 - Görüntülenme: 180
  Beğen | 0  kişi beğendi