T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

UYGULAMA ANAOKULU

  Gölcük merkezde yer alan Uygulama Anaokulumuz,  Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi eğitim Programı çerçevesinde eğitim vermektedir.

Uygulama Anaokulu 3-4-5  yaş grupları olmak üzere

·        3 sınıf

·        İdari ofis

·        Muftak

·        Tuvalet ve lavabolar

birimlerinden oluşmaktadır. Uygulama Anaokulunun bir oyun bahçesi bulunmaktadır. Okul bahçesinde oyun parkı ve park araç- gereçleri bulunduğu açık hava oyun alanı bulunmaktadır.

EĞİTİM PROGRAMI

Anaokulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde eğitim vermektedir. Her sınıfın yaş ve gelişim özelliklerine göre eğitim programları, oluşturulmaktadır. Buna ilaveten, çocukların hazır bulunuşluklarına ve gelişim düzeylerine göre çeşitli projeler uygulanmaktadır.

Eğitim programımızda İngilizce, Görsel sanatlar, müzik   gibi ek dersler yer almaktadır. Programımızda  belli aralıklarla alan gezileri , tiyatro vb. sosyal etkinlikler yer almaktadır.

Aile katılımı çalışmaları, programımızda düzenli bir şekilde yer almaktadır. Bunun yanında ailelerimiz randevu alarak bütün eğitim personeli ve yöneticilerimizle görüşebilmektedir.
Anaokulumuz okul öncesi eğitimdeki yenilik ve gelişmeleri sürekli takip etmektedir.

MİSYONUMUZ

AKV MTAL bünyesinde uygulama anaokulumuzun misyonu; 3-6 yaş (36-72 ay) arası çocukların millî eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak;  beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, onları ilkokula hazırlamak,  çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.

VİZYONUMUZ

Uygulama anaokulumuzun vizyonu;

·        Okul öncesi eğitim alanının hedef ve amaçları doğrultusunda okul öncesi dönem çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçları dikkate alınarak, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, çocuk haklarını koruyan ve aile katılımına verdiği önem doğrultusunda çocukları yetiştirmeyi sürdürmek.

·        Çocuklar, öğretmenler ve ailelerle ilgili özgün proje, araştırma, aile eğitimi ve katılımı çalışmaları gerçekleştirmek.

·        Çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak bilim ile iç içe olmalarını sağlayıcı multi-disipliner programlar oluşturmak.

PERSONEL

AKV MTAL Okul Müdürü :   Hüseyin GÜRLAGAP

Uygulama Anaokulundan Sorumlu Müdür Yardımcısı :   Aslı KAYA

Uygulama Anaokulu Alan Şefi :   Arzu DEMİR

Okul Öncesi Öğretmeni :   Özge ÖZKAYA

Okul Öncesi Öğretmeni:   Seher YILDIZ TÜRKKAN

Okul Öncesi Öğretmeni :   Emine GEVEN ARIK

Yardımcı Personel :  Aslı KAZANCI

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.03.2018 - Güncelleme: 19.09.2023 16:44 - Görüntülenme: 1599
  Beğen | 0  kişi beğendi