T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Açık Lise Kayıt Bilgileri

Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerimiz  kredili sisteme göre eğitim almaktadır.

  • ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ,

  • MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ   

alanlarına yeni kayıtlar, Mesleki Açık Öğretim Lisesi yönetmeliği ve  çalışma takvimi kapsamında kontenjanlara  göre  okulumuzda  yapılmaktadır.

Kimler Kayıt olabilir

a) Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Her yaşta başvurmak mümkündür.

b) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

c) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

d) Astsubay hazırlama okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

e) Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

f) Açık Öğretim Lisesinden ayrılanlar.

g) Yurt dışında öğrenim görmüş olanların öğrenim düzeylerini gösteren denklik belgeleri, yukarıdaki şartlardan birisini taşıyanlar, (Denklik belgesi ile Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde belirtilen düzeylere göre, ilköğretim okulu mezunu veya lise ara sınıf öğrencisi olarak kaydı yapılır. Lise ara sınıf seviyesindeki öğrencilerin denklik belgesinde; toplam dönemi, toplam kredisi ve alanlara göre kredisi ile döneminin belirtilmiş olması gerekmektedir

 

·         Mezuniyet Alanları

1) Meslekî Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Program; ortak, alan ve seçmeli derslerden, öğretim yılı ise birbirinden bağımsız iki dönemden oluşur. Öğrenciler, yapılan sınavlarda, başarılı oldukları derslerin kredisini kazanırlar.

 

2) Meslekî Açık Öğretim Lisesinde 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren 4 yıllık eğitim sistemine geçilmiştir. 2009-2010 eğitim öğretim yılı, I. döneminden itibaren bütün öğrenciler 4 yıllık sisteme kayıt olacaklardır.

3) Meslekî Açık Öğretim Lisesi ders programında, ortak, seçmeli ve alan dersleri bulunmaktadır. Öğrenciler, kayıtlı oldukları okul türüne göre gerekli olan mezuniyet kredisine erişmek için, bulundukları döneme göre belirlenen alan derslerini başarmak zorundadırlar. Ortak derslerden ise başarılı ya da üç kez sınava girerek muaf olurlar. Mezuniyet kredisine erişmek için de yeteri kadar seçmeli dersten başarılı olmaları gerekmektedir.

 

4) Mesleki Açık Öğretim Lisesinde Meslek Liselerinin programları uygulanır.

 

Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisidir.
1) Mesleki Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredili sistem uygulanmaktadır.
2) Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanırlar. 
3) Daha önce sınıf sisteminde öğrenim görmüş öğrencilerin başarılı oldukları derslerin haftalık ders saati sayısı, Mesleki Açık Öğretim Lisesinde o dersin kredisi olarak değerlendirilir.

 

 

Mesleki Açık Öğretim Lisesi  ile ilgili geniş bilgi   http://maol.meb.gov.tr/ adresinden öğrenebilinir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2017 - Güncelleme: 14.09.2023 16:25 - Görüntülenme: 1042
  Beğen | 0  kişi beğendi